Як правильно складати резюме?

2525

У Шумському районному центрі зайнятості для безробітних відбувся семінар з техніки пошуку роботи на тему «Складання резюме».

Присутні розглянули структуру створення цього документа, форму викладення та послідовність інформації, ознайомились із можливістю створення електронного та відеорезюме.

«У резюме не варто детально описувати історію вашого життя, а лише ті дані, які допоможуть вам отримати бажану посаду. Якщо вас не просили надіслати резюме з фотографією, не додавайте її в документ. У розділі «Навички» згадуйте тільки те, що відноситься до справи, що покаже вас в кращому світлі. Забудьте про креатив і красиві шрифти, якщо не влаштовуєтеся дизайнером. Резюме – це документ, тож дотримуйтеся ділового стилю в його оформленні. Потурбуйтеся про профілі в соцмережах. Сьогодні профілі в Twitter, Facebook, Linkedin, Vk - важливі помічники при пошуку роботи. Якщо ваше резюме справить позитивне враження на роботодавця, він, можливо, загляне в соцмережі і пошукає ваші сторінки. Вказуйте тільки правдиву інформацію», - зазначила фахівець центру зайнятості Лариса Жук.

S3702934-640
S3702934-640

Щоб перевірити і оптимізувати ваше резюме, потрібно його перевірити:

Чи виділене ім'я та прізвище у верхній частині сторінки жирним шрифтом?

Чи вказані контактні дані (поштова адреса, номер телефону, адреса електронної пошти)?

Чи відповідає резюме рекомендованому розміру (бажано не більше 1-2 сторінок)?

Чи правильно зроблено форматування тексту (тип і розмір шрифту, стиль абзаців і заголовків) у всьому резюме. Чи встановлений однаковий міжрядковий інтервал?

Перевірка вмісту резюме:

Чи відповідає чітко зазначена мета роботи тій вакансії, на яку я претендую і за якою збираюся працювати в подальшому?

Чи включені в резюме розділи «Освіта», «Досвід роботи та навички»?

Чи написані факти дійсно свідчать про мої досягнення (необхідно вказати саме ті досягнення, які хоче бачити роботодавець для шукача в даній посаді) або показують щодня виконувані обов'язки?

Чи відсутні в резюме орфографічні, пунктуаційні та граматичні помилки?

Фахівець РЦЗ також звернула увагу присутніх на те, що чудовий спосіб показати потенційному роботодавцю себе, поділитися думками та ідеями та виділитися з-поміж інших – створити відеорезюме. Це відеоролик тривалістю 1-3 хвилини, що містить інформацію про навички, досвід, інтереси та переконання кандидата і відповідає на запитання, чому саме він є найкращим кандидатом на вакансію.

Відеорезюме дає можливість доповнити стандартне резюме емоціями та показати вашу особистість, а не лише освіту та досвід.

Для створення відеорезюме потрібно:

переконатися в тому, що обраний формат відеорезюме дозволить відтворити в ПК переглядача якісний запис;

переписати ваше стандартне резюме в живу мову;

записати виступ на відео-камеру;

імпортувати записане відео в комп'ютер;

розмістити на відповідних інтернет-ресурсах.

Учасники заходу отримали відповідні інформаційні матеріали та буклети.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео