Віра Олександрович

Як розібратися у новому маркуванні термінів придатності харчів, пояснили жителям Тернопільщини (фото)

Дністрян

Усе про нові вимоги до маркування термінів придатності харчових продуктів жителям Тернопільщини пояснив начальник управління безпечності харчових продуктів і ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області Олександр Дністрян.

Він зробив дуже корисний допис на своїй сторінці у соціальній мережі «Фейсбук» (цитуємо): «У зв’язку із введенням в дію Закону «Про інформацію для споживачів харчових продуктів» фахівці підготували інфографіку, у якій надали роз’яснення про нові вимоги до маркування термінів придатності харчових продуктів. Зокрема, йдеться про такі терміни: «краще спожити до…», «краще спожити до кінця…» і «вжити до».

Посадовець наголосив: на ринку існують швидкопсувні продукти, на яких обов’язково має бути зазначена дата - «вжити до». Така позначка інформуватиме споживача про те, що на наступний за цією датою день продукт уже може ставати небезпечним.

«Водночас, є ряд продуктів, що, за дотримання встановлених умов зберігання, залишаються безпечними протягом певного часу після закінчення мінімального терміну придатності, прописаного у маркуванні, - продовжує експерт. - На таких продуктах буде вказана дата завершення мінімального терміну придатності, що позначатиметься фразами «краще спожити до…», «краще спожити до кінця…». Однак як після закінчення строку «вжити до…», так і термінів «краще спожити до…», «краще спожити до кінця…» продукти мають бути вилучені з реалізації».

Наочно із новими правилами можна ознайомитися за допомогою такої інфографіки:

1
1

2
2

До речі, із повним текстом Закону «Про інформацію для споживачів харчових продуктів» можна ознайомитися ТУТ.

Фото зі сторінки Олександр Дністрян 

Вибір читачів за тиждень

Відео