Як тернополянам продовжувати правильно харчуватися восени, аби не набрати зайвої ваги

e2cd2757a814bedaa7ee6bf67d132d9a97009de1

Раціон повинен складатися здебільшого із сезонних продуктів, оскільки в цю пору року змінюється не лише погода, а й наші харчові звички. Настають холоди, а разом з тим організм вимагає більше калорій, щоб зігрітися. Сьогодні ми вам розкажемо, що потрібно їсти восени, щоб не набрати вагу.

Перш за все не рекомендовано налягати на солодке: цукерки, тістечка, торти. Завжди треба починати з хорошого ситного сніданку, це важливе правило, якого потрібно дотримуватися протягом усього року. Адже таким чином ми заряджаємо свій організм і насичуємо його. Тоді не виникає бажання поглинати усе й одразу.

Впродовж дня важливо регулярно харчуватися, тому що режим харчування — це те, що надає енергію вашому організму. Обов’язково вживати теплі напої, оскільки буде ставати холодніше і організм буде потребувати енергії і тепла. Це може бути як тепла вода, так і чаї.

Жири тваринного і рослинного походження повинні також бути присутні у нашому раціоні. Не забувайте про це.

Сало, вершкове масло і сири, і сметана, це те, що стосується молочних продуктів. А щодо хорошого м’яса — не потрібно знімати з курячої ніжки шкірку, якщо це якісне куряче м’ясо, потрібно з'їдати його зі шкіркою. Єдине, дуже важливо розуміти кількість, скільки чого необхідно з'їсти.

А з жирів рослинного походження рекомедується вживати: горіхи, насіння, соняшникову, оливкову, рослинну олію. А ось кондитерські жири або маргарин — це трансжири, які ми повинні виключати зі свого харчування.

Харчування має бути повноцінним. Якщо ми не доїдаємо весь час, наш організм потребує енергії, і тоді тістечко — це саме воно. Але якщо хочеться солодкого, є ж чимало натуральних солодких продуктів ( фрукти, сухофрукти, мед).

У сезонних продуктах міститься досить велика кількість вітамінів  і мінералів. Це клітковина і пектинові сполуки, вони за літо накопичили все те, що повинні були накопичити, і тепер із задоволенням це все віддадуть нашому організму.

Найважливіше в харчуванні в будь-яку пору року — це його різноманітність. Якщо не буде різноманітності в їжі, то ви будете отримувати з того фрукта, що ви вирішили їсти, тільки те, що там міститься. А наш організм для повноцінного функціонування потребує чимало поживних речовин, і ми його одним продуктом забезпечити точно не зможемо, тому чим різноманітніше наше меню (осіннє, літнє — не важливо), тим більше організм насититься тим, що йому необхідно.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео