Тамара Коблик

Як відбуваються партнерські пологи у тернопільській лікарні (відео)

Партнер може бути присутній і на природних пологах, і під час кесарського розтину

У Тернопільській комунальній міській лікарні №2 із пацієнткою при пологах можуть перебувати один або двоє партнерів. Про це розповіла завідувачка акушерського відділення №2 перинатального центру нашого медзакладу Наталія Кузьмінчук.

Партнером, до слова, може бути як чоловік, так і інша близька жінці людина.

Відповідно, вони мають бути абсолютно здоровими. Вони мають мати флюорографічне обстеження і чистий домашній одяг, або мати комплект одноразового одягу - для того, щоб вони могли переодягнутися і прийти в пологовий зал, або також потім відвідати свою дружину або своїх знайомих в пологовому відділенні, - сказала Наталія Кузьмінчук.

Партнер також може бути присутній і під час кесарського розтину.

Є такі партнери, які хочуть безпосередньо бути саме на операції кесарського розтину. Відповідно, до нас партнери вже приходять підготовлені, відповідно одягнені, обстежені, і на кесарському розтині, коли ми проводимо цю операцію, партнери стоять в голові біля своєї дружини. Вони спілкуються зі своєю дружиною, тому що зазвичай в нас кесарські розтини йдуть під спінальним знеболенням. Вони спілкуються і бачать перші хвилини народження життя своєї дитини, - продовжує Наталія Кузьмінчук. - Після того, як ми забираємо дитину, ми її викладаємо на груди матері і вона там лежить пів години (годинку, 20 хвилин, 5 хвилин - кому як комфортно). І тоді та дитиночка переноситься батькові. Тільки батькові ми викладаємо дитину на груди для забезпечення теплового ланцюжка. І та дитина лежить в батька на грудях протягом двох годин.

Після цього новонародженого оглядає неонатолог. Якщо все гаразд, немовля приносять матері.

Відео «Файне місто»

Вибір читачів за тиждень

Відео