Тамара Коблик

Як відрізнити сир від підробки та перевірити його якість

Йтиметься про тверді сири. По-перше, справжній сир не коштуватиме дешево. По-друге, хороший продукт швидко пліснявіє та обвітрюється за кімнатної температури

У магазинах завжди присутній величезний вибір сирів. Очі розбігаються від різноманіття сортів та цін. Як відрізнити якісний твердий сир від підробки з'ясовували «Сьогодні».
 
Отже, сирний продукт також може бути. Звичайно, бажано використовувати його при запіканні різної їжі. А от з'їсти або додати в салат хочеться хороший сир.

У магазині якість має відповідати ціні. Що дорожче він, то краще. 

Як відрізнити сир від підробки

Хороший сир "потіє" жирами, сирний продукт покривається крапельками води
Хороший сир «потіє» жирами, сирний продукт покривається крапельками води / Фото: Pinterest

Спробуйте залишити сир без упаковки за кімнатної температури на 8-10 годин. Коли побачите, що він починає покриватися пліснявою і обвітрюватися, то хороший сир.

Якщо не помітите таких змін, швидше за все, у вас сирний продукт.

Наступне – сир «потіє», це його нормальний процес. Якщо він «потіє» жиром – добре. Коли продукт покривається крапельками води, він містить рослинні жири.

Натуральний сир не скачається в кульку. Спробуйте зробити це в долонях. Побачите в руках крихти – у вас хороший сир. Сирний продукт м'який, як пластилін.

І наостанок йод. Відріжте невеликий шматочок сиру і крапніть йод. Побачите зміну кольору на синій або зелений – це молочний продукт з крохмалем. Крохмаль у сир додають як загусник. Справжній сир не змінить свого кольору.

Смачного!!!

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео