Тамара Коблик

Як відрізнити справжній рис від підробки та перевірити його якість

Підроблений рис роблять з пластику та крохмалю. А щоб він мав свій природний запах після варіння, обробляють штучним ароматизатором

Коли йдеш у магазин, то сподіваєшся купити хороший продукт і щоб ціна його відповідала якості. Уже не перший день з'являються повідомлення, що виробники додають у рис пластик. Такий продукт на смак майже не відрізняється від нормального, адже в його складі є крохмаль.
 
segodnya.ua знайшли прості способи, як швидко перевірити якість рису.

4 способи, як відрізнити справжній рис від підробки

 

Після подрібнення хорошого рису буде біле борошно, пластиковий рис подрібнюється в порошок жовтого кольору

 

  1. Вода. Наповніть склянку з водою та насипте кілька ложок рису. Справжній рис швидко опуститься на дно. Коли в рисі пластик, то більшість зерен плаватиме на поверхні. А якщо залишити справжній рис у воді на кілька днів, за цей час він почне пліснявіти.
  2. Вогонь. Для цього потрібно підпалити зерна за допомогою сірників. Відчуєте запах пластику – рис не придатний до вживання. Якщо рис не горітиме, і з'явиться легка кіптява, рис хороший.
  3. Ступка або кавомолка. Для цього способу перевірки якості рису зерна потрібно подрібнити в крихту. Побачте, що з'являється біле борошно – рис якісний. Порошок жовтого кольору казатиме про те, що рис містить пластик.
  4. Варіння. Для цього відваріть трохи рису і не зливайте воду. До речі, під час варіння у воді не має утворюватися щільний білий осад. Отже, варений рис залиште за кімнатної температури на кілька днів. Хороший рис покриється дрібною пліснявою, пластиковий не змінить зовнішній вигляд.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео