Юля Вітюк

Які виплати отримають тернопільські військові, які служать на передовій і у мирних областях (відео)

Військові, які безпосередньо беруть участь у бойових діях, отримають по 100 тис. грн на місяць

Військовослужбовці Збройних Сил України й Територіальної оборони першого призову на посадах рядового складу отримують мінімум 13 тис. грн. На час дії воєнного стану військовослужбовцям, які несуть службу у мирних областях, додатково виплачують 30 тис. грн. Тим, хто бере безпосередню участь у бойових діях – 100 тис. грн на місяць.

Про це розповів військовий комісар Тернопільського обласного Територіального центру комплектування і соціальної підтримки Ігор Гусєв.

На даний час мінімальна зарплата у контрактника, який має звання рядового без вислуги з додатковими виплатами, які визначив президент – 43 тис. грн. Ті, хто перебуває у місцях бойових дій на Сході і Півдні, додатково отримують 100 тис. грн, – каже він. 

Тобто, на період воєнного стану ті військовослужбовці, які несуть службу у мирних областях отримують мінімум 43 тис. грн, ті, хто на передовій — 113 тис. грн залежно від посади і звання.

Щодо виплати родинам загиблих, військовий комісар запевнив, після отримання відповідних документів, сім’ї одразу переводяться гроші на рахунок. Зараз виплата складає 15 мільйонів гривень.

Нагадаємо, що тернополянам, які уклали контракт на службу у підрозділах територіальної оборони з міського бюджету виплачують одноразову грошову допомогу у розмірі 20 тис. грн.

Фото, відео зі сторінки Тернопільської обласної державної адміністрації 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео