Віра Олександрович

Яких кроків від бізнесу чекають контролюючі органи на Тернопільщині

Зайнят22

Питання легальної зайнятості населення розглянули нещодавно під час засідання «круглого столу», організованого Тернопільським обласним центром зайнятості.

У цьому заході взяв участь заступник начальника відділу аналізу і прогнозування надходжень, податків та зборів з фізичних осіб, єдиного внеску та розгляду звернень платників податків управління податків і зборів з фізичних осіб Головного управління ДПС у Тернопільській області Андрій Руцький. Учасники заходу, зокрема, проаналізували особливості стимулювання роботодавців до створення нових робочих місць. Розглянули фахівці і негативні наслідки неофіційного працевлаштування.

Зайнят11
Зайнят11

- Держава створює умови для заохочення роботодавців використовувати легальну працю, – каже фахівець податкової служби краю. - Так, розмір єдиного внеску знизили до 22%, а це зменшує витрати на діяльність суб’єктів господарювання. Вважаю, що малий і середній бізнес повинні теж зробити кроки назустріч та легалізувати незадекларовану працю.

Він додав, що працівники також повинні бути зацікавлені в офіційному працевлаштуванні.

- Адже особа, яка отримує зарплату «в конверті», офіційно вважається непрацюючою, їй не зараховують страховий стаж, - нагадує посадовець. - Відповідно, вона не одержуватиме пенсію за віком, її можуть звільнити будь-коли і без жодних компенсацій. Також у неї не буде права на відпустку, оплату лікарняних і допомоги із безробіття, на охорону праці і на соціальне страхування.

На думку Андрія Руцького, суб’єкти підприємництва, які оформляють трудові відносини зі своїми працівниками належним чином і виплачують їм зарплату у розмірі вище законодавчо встановленого мінімуму, роблять свій внесок у розвиток економіки рідного краю. Адже сплачені податки повертаються до місцевих скарбниць і спрямовуються на розвиток різних соціальних програм та проєктів.

Фото надані Сектором комунікацій ГУ ДПС в області

Вибір читачів за тиждень

Відео