Якими були перших 100 днів роботи тернопільських патрульних?

yEaLZ9LH1S8

Прес-конференцію в управлінні Національної поліції скликали сьогодні, 22 червня, хоч 100 днів від початку роботи патрульної поліції виповнилося у неділю.

Про роботу патрульної поліції і хибні виклики розповів начальник Управління патрульної поліції Тернополя Володимир Струк:

- За період роботи патрульної поліції в Тернополі простежується тенденція до збільшення звернення громадян на лінію 102, - каже очільник служби. - Відколи ми почали працювати,  рівень довіри населення зріс, люди значно частіше телефонують на нашу лінію. Хоча зараз частіше трапляються хибні повідомлення і виклики. Не всі люди розуміють і усвідомлюють наскільки важливо телефонувати лише через певні підстави. Є громадяни, які телефонують заради розваги, але їх ми притягаємо до відповідальності згідно КУ «Про адміністративні правопорушення», хоч штраф всього-на-всього 51 гривня.

Володимир Струк
Володимир Струк

Основні виклики – це сімейні сварки та непорозуміння між сусідами. Саме такі побутові конфлікти є цікавими, адже люди сваряться, миряться і все це вирішується на місцях:

- У неділю був випадок такої сварки – мужчина 1994 року народження, жінка 1996… при сімейній сварці саме чоловік зробив виклик, бо його ,через ревнощі, побила молотком для відбивання м’яса жінка, - каже Володимир Струк.

Про деталі роботи тернопільських патрульних читайте згодом у «Терені».

Анна КРАВЕЦЬ

Фото автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео