Ростислав Фук

«Яскравий, харизматичний, талановитий»: на фронті загинув 36-річний митець з Тернопільщини

Світла пам'ять

Під час виконання бойового завдання у Донецькій області 7 червня загинув 36-річний тернопільський стиліст, художник, музикант, перформер Артур Сніткус. Сумну звістку повідомив міський голова Сергій Надал.

Артур був учасником київської спільноти «Джерело». Він також створював електронну музику. Зокрема, його пісня увійшла до компіляції SESTRO, всі кошти від продажу якої передають громадській організації «Сфера», що активно допомагає жінкам та представникам ЛГБТК+ зі східної України.

Артур Сніткус загинув 7 червня

У соціальних мережах співчуття з приводу загибелі публікують митці та відомі особистості. Зокрема, перформер Саша Курмаз пригадав зустріч зі Сніткусом у 2011 році:

Ми час від часу перетинались на різних подіях, не були близькими, але завжди весело проводили час разом. Поруч з ним завжди було тепло і затишно. Людина непересічної долі, яскравий, харизматичний, талановитий, провокуючий, справжній артист з усіма притаманними для такої людини перевагами і недоліками.

Артур Сніткус відомий як стиліст, музикант, художник

Спогадами про митця поділилася також медіатренерка Ольга Юркова, яка свого часу працювала у Тернополі. 

У прадавні тернопільські роки він працював зі мною як стиліст. Зробив з мене блондинку, а потім, поступово, руду, якою я й залишилася. Сварив за те, що лінуюся робити макіяж. Обожнював вечірки, клубну культуру й «отето всьо» (тоді, коли це ще подобалося й мені). Був таким котиком-котиком.

Культурна менеджерка Ганна Циба пише, що смерть митця стала для неї шоком:

Загинув Артур Сніткус, митець, революціонер, неймовірна людина, мій одноліток. Друже, я не маю слів, не хочу дякувати за те, що ти віддав своє життя за наш захист, хочу, щоб ти був живий!

Попередньо відомо, що прощання з Артуром Сніткусом відбудеться в Домі скорботи на Микулинецькій 12 червня, о 19:00. Похорон 13 червня, об 11:00 – Пантеон Героїв на Микулинецькому цвинтарі.

Для того, щоб слідкувати за уточненнями та актуальними повідомленнями, запрошують приєднатися до групи в телеграмі.

Колектив Терену щиро співчуває рідним, друзям та побратимам Артура Сніткуса з приводу непоправної втрати. Вічна пам'ять Герою.

Читайте також: Тернопільщина попрощалася з 42-річним Героєм Дмитром Собчуком 

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео