Орест Сарматський

ЄС скасував заборону на імпорт курятини з України (Агроновини)

0701 (Copy)

ЄС підтримав рішення про зонування випадку пташиного грипу в Україні.

Таким чином заборона ЄС на ввезення м‘яса птиці з усієї території України, накладена кілька тижнів тому, знята. Про це повідомив торговельний представник України Тарас Качка на свої сторінці у  Facebook.

За його словами, відповідне рішення у ЄС ухвалили не одностайно, адже низка країн незадоволені прогресом у співпраці з Україною у низці інших сфер.

Наразі в українському уряді очікують, коли ЄС оприлюднить своє рішення для того аби воно набуло чинності.

Нагадаємо, у січні ЄС призупинив імпорт м’яса птиці, не дивлячись на попередні домовленості.

Експерт розповів, як відсутність вологи у ґрунті впливає на посіви

0702 (Copy)
0702 (Copy)

Поступові зміни клімату в бік потепління змушують сільгоспвиробників пристосовувати свою діяльність до нових умов. Та все ж такої аномальної зими, як ця, не очікував ніхто: тепла, без снігу чи інших опадів, вона може мати негативні наслідки для вирощуваних культур. Про це повідомив керівник агробіологічної лабораторії «Інституту здоров’я рослин» Володимир Конограй.

- Нетипова зима 2020 р. дійсно може суттєво вплинути на стан посівів. По-перше, відсутність снігу позначиться на рівні вологи у ґрунті — рослини будуть гірше розвиватися, відповідно, ми ризикуємо втратити частину врожаю. По-друге, м’які умови цієї зими створили сприятливі фактори для перезимівлі хвороб і шкідників, які вже шкодять ослабленим посівам. Крім того, такі умови можуть спричинити зниження популяції певних комах, що, своєю чергою, призведе до порушення харчового ланцюжка для птахів та деяких видів тварин, — розповів керівник агробіологічної лабораторії «Інституту здоров’я рослин» Володимир Конограй.

Тому вчений радить напередодні сезону дослідити запаси продуктивної вологи у ґрунті, оскільки через погодні умови земля не мала змоги накопичити необхідну культурам вологу. Таким чином, агровиробник точно знатиме, яке поле засіяти і якими культурами, а яке краще залишити під пари.

Крім того, Володимир Конограй рекомендує спланувати профілактичні обробки посівів, попередньо провівши рослинну діагностику озимих культур, а також велику увагу приділити живленню рослин, зокрема й антистресовому — лише так можна сподіватися на щедрий, здоровий врожай.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео