Ростислав Фук

Їздив без посвідчення: на Тернопільщині 21-річний водій пропонував хабаря поліцейським

Водія зупинили через порушення правил дорожнього руху

гроші-660x330

1 500 гривень пропонував 21-річний житель Хмельниччини поліцейським у селищі Скала-Подільська Чортківського району, щоб ті не складали на нього адмінпротокол за керування автомобілем без посвідчення водія. Про це повідомили у відділі комунікації Національної поліції Тернопільської області.

Як ідеться в повідомленні, під час несення служби патрульні  зупинили автомобіль «ВАЗ-2101» через порушення правил дорожнього руху. За кермом перебував 21-річний житель Хмельницької області.

Він не мав водійського посвідчення та, як з’ясувалося, ніколи його й не отримував. Однак це не завадило молодому чоловікові вже не вперше сісти за кермо автомобіля - раніше правоохоронці вже викривали його у такому правопорушенні, - кажуть поліцейські.

Житель Хмельниччини почав пропонувати 1 500 гривень хабаря за нескладання адміністративних матеріалів на нього. Інспектори попередили чоловіка про кримінальну відповідальність за такий вчинок, але це його не зупинило.

Факт пропозиції хабаря задокументувала слідчо-оперативна група.

За даним фактом розпочали кримінальне провадження за частиною 1 статті 369 Кримінального кодексу України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі). Санкція статті передбачає покарання від штрафу до 4 років позбавлення волі. Також щодо порушника поліцейські склали протокол за статтею 126 КУпАП (керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів на право керування таким транспортним засобом).

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео