Оксана Бучко

 У Тернополі пейсмейкери допоможуть пробігти 5 км швидше

272402479_1390218884764944_3280952387941206216_n

Традиційний суботній забіг на 5 км проведуть у Тернополі 29 січня за участі пейсмейкерів. Так хочуть підтримати тих, хто приходить на Runday для того, щоб бігати щоразу швидше.

Тож учасників закликають визначитись із бажаним часом та написати його в спільноті події чи сказати на місці старту. Ці показники будуть групувати, щоб вийшло 5-6 категорій. А досвідчені бігуни - Ігор Мрикало, Максим Дзісяк, Ярослав Бучинський, Юра Іванечко, Олег Бутковський - зможуть виступити пейсерами в кожній категорії, щоб допомогти покращити результати учасників.

- Наприклад, декілька людей напишуть, що вони хочуть пробігти за 22.00, 22.35, 22.45. І 29 січня вони бігтимуть з пейсером, наприклад Ярославом Бучинським, який допоможе їм пробігти за цей час, - пояснює координатор Ternopil Runday Андрій Бородій. - Це людина, яка біжить попереду чи поряд з певним бігуном і допомагає йому тримати швидкість, темп, дає поради, каже, коли пришвидшитись, а коли можна хвильку відпочити. Ми давно хотіли реалізувати пейсмейкерів на Ternopil Runday. Більше того, неофіційно вони існують, адже ми постійно під час суботніх забігів намагаємось триматися когось сильнішого, швидшого. А тепер це буде простіше і офіційно. Нагадуємо, що наш проект - це місце, де можна навчитися бігати, де можна почати бігати, а тому такі забіги сприятимуть якісному розвитку наших учасників.

До слова, до забігу у Львові учасник залучав свою маму, яку успішно пейсив. Також в Тернополі допомагають вкластись в час тренери, які приходять зі своїми підопічними на забіги.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео