Євгенія Цебрій

Його боялася вся область: рецидивіста з Тернопільщини засудили довічно за вбивство трьох людей (фото)

Після скоєння вбивств Михайло Феськів кілька місяців переховувався у закинутих приміщеннях та лісах Тернопільщини. А стривожені жителі області неодноразово повідомляли поліцію, що бачили схожого чоловіка

Вирок у справі Михайла Феськіва, обвинуваченого у вбивстві трьох людей, виніс Тернопільський міськрайонний суд. Чоловікові призначили найсуворіше покарання - довічне позбавлення волі. Про це повідомляє Тернопільська обласна прокуратура. 

Прокурор довів у суді, що обвинувачений разом із товаришем, розпиваючи спиртні напої, на початку червня 2018 року вбили 2 спільників по застіллю, а через кілька днів рецидивіст позбавив життя й співучасника злочину.

Судовий процес у цій справі тривав понад три роки. Справу Феськіва, який у 2018 році кілька місяців переховувався від поліції, розглядала колегія суддів.

Нагадаємо, злочини, в яких обвинуватили Михайла Феськіва, схолихнули Тернопіль та всю область влітку 2018 року. Тоді чоловіка оголосили в розшук з підозрою у вбивстві трьох людей.  

Справу Феськіва розглядала колегія суддів (головуючий суддя Любомир Базан, судді-учасники – Віктор Братасюк, Володимир Ромазан)

Як повідомляли у поліції, Феськів вже був судимий за вбивство чоловіка на Гусятинщині. У листопаді 2017 року   вийшов з місць позбавлення волі, де він відбував 15-річний термін. З січня по квітень 2018 року  перебував на заробітках, а коли повернувся, почав вести бродячий спосіб життя та зловживати спиртними напоями. 13 червня 2018 року у закинутій будівлі на вул. Чубинського у Тернополі місцева мешканка виявила тіло, загорнуте у поліетиленові пакети та покривало. За декілька днів неподалік того самого місця у смітті оперативники відкопали тіло ще одного чоловіка.

Як з’ясували правоохоронці, вбивства сталися під час розпивання чоловіками алкоголю. Суперечка, бійка, нанесення смертельних травм… Підозрюваних у цих злочинах було двоє – Михайло Феськів та Андрій Рудковський, яких оголосили у розшук.  З чоловіками могла бути і жінка 1988 року народження. Проте згодом у хащах поблизу села Біла поліція виявила  ще одне тіло зі слідами насильницької смерті. Як виявилося, це був підозрюваний у двох вбивствах Рудковський. За зібраними матеріалами поліція встановила причетність Феськіва до вбивства свого співучасника.

Влітку 2018-го Феськіва оголосили в розшук

У липні 2018 року Михайла Феськіва оголосили у розшук. Начальник Головного управління Нацполіції в Тернопільській області Олександр Богомол тоді попереджав, що розшукуваний є небезпечним, може переховуватися  в закинутих кар’єрах, на закинутих хуторах, жити в полі чи в лісі. Феськів уже проявив свою витривалість і здатність до виживання в складних умовах, коли у 2003 році після скоєного вбивства переховувався в лісі чотири місяці в зимово-весняний період. 

За підозрою у вбивствах 2018 року Феськіва затримали через кілька місяців з початку розшуку – наприкінці вересня. 21 вересня вночі інспектори, патрулюючи вулицю Чехова, помітили чоловіка, поведінка якого їм здалася підозрілою. Чоловік помітно нервувався, оглядався та змінив напрямок руху. Під час перевірки патрульні встановили, що підозрілий чоловік – це Феськів Михайло Петрович, 1977 р. н., який перебуває в розшуку за вчинення умисних убивств. 

У вересні 2018-го підозрюваного затримали патрульні у Тернополі

З’ясувалося, що поки чоловіка розшукували, він кочував мало не по всіх районах – жив у лісах та закинутих будівлях. А за кілька днів до того, як його затримали, приїхав у Тернопіль. До слова, жителі області були настільки стривожені інформацією про розшук Феськіва, що за період пошуків неодноразово повідомляли поліцію про схожих на розшукуваного людей. Правоохоронці перевіряли цю інформацію, але вона щоразу не підтверджувалася.

Фото: Євгенія Цебрій, Головне управління Нацполіції в Тернопільській області

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео