Оксана Бучко

Тернополяни порівнюють ранкову їзду громадським транспортом із «Грою в кальмара»

251030610_1234286663758845_7351438320200465649_n

«Життя відкидає слабших» - таке повідомлення від сестри, якій пощастило сісти в ранкову маршрутку отримав сьогодні тернополянин Роман Комінярський. Щоб подолати відстань від пр. Злуки до центру йому довелось чекати 1:10 на прибуття транспорту із вільними сидячими місцями. І це не одиничний випадок, тож тернополяни називають процес добирання зранку «Грою в кальмара» або здійсненням «жовтої мрії».

- Стояли вранці з сестрою на зупинці, - пише Роман. - Дуже довго стояли. Деякі автобуси не зупинялися взагалі, хтось брав одного-двох пасажирів  і стрімко втікав від похмурих людисьок, залишених на призволяще. В чергову «жовту мрію» Оля влізла, а я - ні. Сестра залишила мені повідомлення для підтримки мого бойового духу. На зупинці був десь о 8:10. В центр приїхав десь о 9:20.

Тернополянка Ольга Биндас, планувавши добратися зі Збаразького кільця на Микулинецьку, 18, зважаючи на ситуацію була щаслива сісти на перший-ліпший транспорт.

- Яким може бути настрій в понеділок зранку, коли 3 маршрутки проїхали і вільних місць для тебе не було, - пише Оля Биндас. - Коли поспішаєш на роботу, люди при кожному громадському транспорті сваряться, штовхаються, пробираються, шофери нервово рахують вільні місця і не пускають, бо вільних місць декілька, а людей на зупинці десятки. Хочеться, аби при таких вимогах до населення були створені значно частіші маршрути, бо не хочу битись і воювати за місце в громадському транспорті з бабусями, котрі теж прагнуть кудись доїхати. Не хочеться, шоб ми в умовах вимог стали людожерами, бо це все мене жахає і нагадує такий популярний серіал «Гра в Кальмара», де при жорсткіших умовах кожен сам за себе.

Задля виправлення такої ситуації запровадили часові обмеження на безкоштовний проїзд для пенсіонерів. Як бачимо, це проблеми не вирішує. Тож тернополянам пропонують усім почати займатись бігом і таким чином замінювати ранкові тренування.

- Це чудова підводка до пропаганди бігу, - пише Олександр Рибаков.

Як повідомили у міській раді, графік роботи громадського транспорту не залежить від карантинних обмежень.

До слова, це не єдина проблема громадського транспорту в Тернополі. Ускладнило ситуацію також нововведення безготівкої оплати.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео