Анастасія Кисіль

Юна переселенка з Донеччини облаштувала на Тернопільщині волейбольний майданчик (фото, відео)

Тепер у планах дівчини відкрити ще й баскетбольне поле і розвивати спорт у селі

У  селі Мшанець Теребовлянської громади на Тернопільщині реалізували ідею 17-річної переселенки з Донеччини Анастасії Лісної – облаштували волейбольний майданчик. Дівчина переїхала на Тернопільщину через війну. Її рідне селище Ольгинка Волноваського району Донецької області зараз під обстрілами. 

Анастасія Лісна - одинадцятикласниця. Вона змалку займається спортом, найбільше любить волейбол та баскетбол.  Коли почалася повномасштабна війна, дівчина з родиною була змушена переїхати у безпечніше місце. У селі Мшанець, де зараз проживає,  їй не було де займатися улюбленим видом спорту, тож дівчина одразу взялася вирішувати цю проблему.  

Я дуже люблю спорт. За роки пандемії коронавірусу  і місяці війни я почала дуже сумувати за ним. Ідею створити волейбольний майданчик я запропонувала старості села Ользі Сороцькій. Вона найперша підтримала мене.  Я була натхненна створенням місця для активного відпочинку. А ще я дуже люблю дітей, тому це теж було поштовхом до реалізації моєї цілі, – розповіла Анастасія Терену.

Дівчина переїхала на Тернопільщину через війну. Її рідне селище Ольгинка Волноваського району Донецької області зараз під обстрілами

Дівчину підтримали її нові друзі та жителі села. Сітку для м’ячів вона сплела сама, а от облаштовувати територію допомагали навіть діти, яким по 6 років. Зараз Анастасія будує нові плани, щодо удосконалення села.

Тепер хочу зробити баскетбольне поле.  Планую навчати дітей цього виду спорту. Та й загалом хочу й далі розвивати спорт у селі, – розповідає дівчина.

Анастасія із захопленням розповідає про Тернопільщину, особливо їй подобається місцева природа. Дівчина навіть вирішила вступити в Тернопільський педуніверситет та стати вчителькою фізичного виховання. 

Мрію, щоб в країні був мир. Хочу, щоб діти ніколи не знали, того жахіття, що я пережила, – каже юна переселенка. 

Нагадаємо, 1 травня майданчик вуличного баскетболу для дітей та дорослих відкрили 1 травня Борщеві. Облаштував його житель Харкова Андрій Друзенко, який зараз тимчасово проживає у цьому місті. Таким чином чоловік подякував усім жителям громади за гостинність.

Фото Анастасії Лісної, відео Молодіжної міської ради м.Теребовля

Вибір читачів за тиждень

Відео