Юні науковці з Борщівщини представляли область на престижному конкурсі

f2d8f56ab41b9b2e9dc0123f96b13793

У Києві незщодавно відбувся конкурс науково-технічної творчості школярів «POLYTECO Україна 2018-2019». Це національний етап Міжнародного конкурсу науково-технічної творчості школярів «Intel ISEF». Учасники та гості мали можливість ознайомитися з виставкою наукових проектів учасників конкурсу «POLYTECO Україна 2018-2019» у головному залі Державного політехнічного музею КПІ ім. І. Сікорського.

У фінал конкурсу потрапили майже 160 проектів у шести категоріях: «Математика», «Фізика та астрономія», «Інженерія», «Енергетика», «Хімія» та «ІТ». Географія учасників різна: вони приїхали з 19 областей України. Тернопільську область представляла команда Борщівської філії МАН: Михайліченко Віталій та Федоришина Катерина. Катерина зуміла вибороти диплом ІІІ ступеня, пише Тернопільське обласне відділення МАН України. 

553_1
553_1

Серед членів наукового журі конкурсу – провідні вчені та освітяни з наукових і науково-освітніх установ України. При визначенні переможців члени журі оцінювали не лише науковий рівень проектів, але й презентаційні та комунікаційні навички конкурсантів, їхнє вміння мислити логічно, володіння англійською мовою, завершеність проектів, адже найкращі з суперфіналістів у травні 2019 року представлятимуть Україну на Всесвітньому фіналі конкурсу «Intel ISEF» у м. Фінікс (США, штат Арізона), у червні 2019 року – на конкурсі «Genius Olimpiad» у м. Освего, (США, штат Нью-Йорк) та інших.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео