Тамара Коблик

З Тернопільщини возитимуть воду і допомогу постраждалим від підтоплення жителям Херсонщини

Також уже запустили роботу Координаційного центру підтримки цивільного населення. Він відповідатиме за гуманітарну допомогу, поселення та медичну допомогу

З Тернопільщини відправлять 50 тонн питної води на Херсонщину. Про це повідомили у пресслужбі Тернопільської обласної військової адміністрації.

Доручив негайно організувати підвезення води та іншої необхідної допомоги для евакуйованих мешканців підтоплених населених пунктів, - повідомив очільник Тернопільської ОВА Володимир Труш. - Дякую підприємцям та соціально відповідальному бізнесу за оперативну роботу зі збору допомоги. 

Також уже запустили роботу Координаційного центру підтримки цивільного населення. Він відповідатиме за гуманітарну допомогу, поселення та медичну допомогу.

Важливі контакти: 

Гаряча лінія Тернопільської обласної військової адміністрації 

0 800 335 975 

Координаційний центр з питань осіб, зниклих безвісти

096 490 49 74 

Гаряча лінія департаменту соціального захисту населення з питань евакуації

(0352) 52 21 51

063 180 38 83 

Гаряча лінія департаменту з питань ЦЗ населення та взаємодії з правоохоронними органами 

096 086 44 14

Гаряча лінія департаменту охорони здоров’я

(0352) 52 10 71

097 664 76 34 

Ворог руйнує інфраструктуру України. Але наша сила в єдності. Кожна громада Тернопільщина зараз задіяна у процесі допомоги постраждалій Херсонщині, - сказав Володимир Труш.

Нагадаємо, тернопільські підприємці заявили про готовність приймати евакуйованих з підтопленої Херсонщини. Сьогодні вночі російські окупанти підірвали Каховську ГЕСРозпочали евакуацію населення із потенційних зон затоплення. Рівень води в Каховському водосховищі стрімко знижується, що є додатковою загрозою для тимчасово окупованої Запорізької АЕС.

Фото з відкритих джерел

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео