З узбіч тернопільських доріг приберуть нав’язливу рекламу

82% опитаних респондентів визнали, що зовнішня реклама відволікає їх від керування автомобілем.

Урядовий комітет підтримав зміни до законодавства, які забороняють розміщення реклами на автомобільних дорогах. Про це повідомили в прес-службі КМУ.

Урядовий комітет з питань розвитку інфраструктури та екологічної політики під головуванням Віце-прем’єр-міністра В.Вощевського одноголосно підтримав законопроект “Про внесення змін до деяких законів України щодо заборони розміщення рекламоносіїв у межах смуги відведення автомобільних доріг загального користування”, передає finance.ua.

Як вказано в пояснювальній записці до законопроекту, в даний час уздовж доріг загального користування розміщено понад 6000 рекламоносіїв, при цьому 75% з них встановлено з порушенням чинних нормативно-правових актів. Згідно з результатами опитування, проведеного Департаментом ДАІ МВС України, 82% респондентів визнали, що зовнішня реклама відволікає їх від керування автомобілем.

“Зміни стосуються тільки доріг загального користування за межами населених пунктів. Такий закон нам потрібен і для поліпшення безпеки руху на дорогах, і з естетичної точки зору. Крім того, це вимога міжнародного законодавства, зокрема Європейської угоди про міжнародні магістралі, яка забороняє розміщення рекламних щитів по боках міжнародних доріг”, – висловився на підтримку проекту Віце-прем’єр-міністр В.Вощевський.

Згідно з проектом, законно встановлені рекламоносії будуть демонтовані тільки після закінчення терміну дії дозвільних документів.
 

Вибір читачів за тиждень

Відео