Євгенія Цебрій

За добу лікарні Тернопільщини використовують понад 10 тонн кисню для хворих на COVID-19

BALON-770x505

Понад тонну кисню для киснезалежних пацієнтів, які лікуються у стаціонарі, використовує кожна із лікарень Тернопільщини, де лікують хворих з ковідом. Це коштує понад  20 тис. грн на добу лише одній лікарні. Загалом розхід кисню в області за добу - 10-12 тонн. Про це повідомила 20 січня під час засідання засідання обласної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ на НС) начальниця Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Ольга Ярмоленко. 

За її словами,  епідситуація на території області погіршилася, а збільшення стаціонарних киснезалежних пацієнтів навантажує систему охорони здоров'я. Загалом в області визначено 20 лікарень, які надаватимуть меддопомогу хворим на ковід. У цих лікарнях  розгорнуто  1 тис. 605 ліжкомісць, що на 100% забезпечені киснем. 

- На сьогодні  завантаженість ліжок, визначених для пацієнтів з коронавірусною хворобою - 40,3 %, реанімаційних - 37%. Завантаженість інфекційного відділення міської дитячої лікарні 76%, - каже Ольга Ярмоленко. - Станом на 20 січня хворіють 4 тис. 988 жителів області, з них: на амбулаторному лікуванні - 4 тис. 344, на стаціонарному - 644, на кисневій підтримці - 423. 

Окрім того, на Тернопільщині щоденно фіксують збільшення кількості виїздів бригад екстреної швидкої допомоги. Якщо, приміром, минулого тижня за добу було 38 виїздів до ковідних хворих, то на сьогодні - 55. Збільшується кількість викликів бригад швидкої допомоги до дітей з симптомами гарячки. Минулого тижня було 33 виклики за добу, станом на сьогодні - 78. Перевантажена первинна ланка меддопомоги. Оскільки медики поряд з наданням допомоги хворим з ковідом проводять тестування пацієнтів з підозрами, організовують та проводять вакцинальну кампанію.  

Нагадаємо, за останню добу в Тернопільській області коронавірусну інфекцію лабораторно підтвердили у 1 тис.145 людей, це вдвічі більше, ніж за попередню добу. МОЗ вже віднесло Тернопільську область до “помаранчевої” зони, яка є сигналом про про наближення області до “червоної”. З цього приводу в області посилять контроль за дотриманням протиепідемічних заходів. 

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео