Ростислав Фук

За лічені хвилини у Тернополі випала практично місячна норма опадів (фото)

Система водовідведення та діючі колектори були прочищені та справні. Проте вони не витримали такої аномальної кількості опадів за короткий час, пояснюють у міськраді

У суботу, 2 липня, на Тернопільщині та в інших західних областях пройшли зливи та грози з пориви сильного вітру до 15-20м/c. Про це повідомляють на сайті Тернопільської міської ради.

Комунальні служби Тернополя спільно з рятувальниками працювали над усуненням наслідків негоди. Зокрема, розчищали території від дерев та гілок, що впали, також прочищали елементи водовідвідної системи та дощеприймальні, оскільки за лічені хвилини у місті випала практично місячна норма опадів, повідомляють на сайті Тернопільської міської ради.

Наголосимо, що система водовідведення та діючі колектори у місті прочищені та справні, проте вони не розраховані на таку аномальну кількість опадів, що випала за короткий час, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, напередодні, за даними Гідрометцентру, оголосили штормове попередження І рівня небезпеки – жовтого (НМЯ І).

Як писав Терен, через проблеми зі стічною системою Тернопіль вже не вперше затоплює під час дощів. Навіть незначна злива 2 липня встигла перетворити вулиці міста на ріки. Машини ледь не плавали, а пішоходи не могли перейти дорогу у Центрі, на вул. Збаразькій, Миру, в районі Центрального ринку, на вулицях Галицькій, Коновальця та Злуки. Зокрема на вулиці Липовій дерево впало на легковий автомобіль.

Фото Тернопільської міської ради та Терену

Вибір читачів за тиждень

Відео