За написання пробного тесту ЗНО тернопільські абітурієнти заплатять 129 гривень

056e06e0cdf710cff47a3784af3d827a

З 10 до 31 січня тернополяни можуть зареєструватись для участі в пробному ЗНО.

Після заповнення реєстраційної заяви он-лайн слід заплатити за участь. Вартість одного тестування становитиме 129 гривень, пише газета «Експрес».  

- Учасник пробного ЗНО може скласти не більше як два пробних тести - з української мови та літератури та з іншого предмета на вибір - історії України, математики, біології, географії, фізики, хімії, англійської, іспанської, німецької, російської та французької мови, - розповідає Лариса Середяк, директор регіонального центру оцінювання якості освіти. - 1 квітня проходитиме пробне тестування з української мови та літератури, а 8 квітня - з решти предметів. Якщо учасник обере два предмети для написання пробного тестування, то має заплатити 258 гривень.  

Безплатним пробне ЗНО з одного предмета буде для дітей-сиріт й дітей, позбавлених батьківського піклування. Їх реєструватимуть відділи освіти.

Загалом учасниками пробного ЗНО можуть бути учні 10 - 11 класів та випускники минулих років, які хочуть ознайомитись з процедурою проведення тестування.

 Для реєстрації необхідно:

  • зайти на сторінку реєстрації на пробне тестування;
  • заповнити реєстраційну форму; створити свою персональну сторінку «особистий кабінет»; вибрати предмети пробного ЗНО;
  • з персональної сторінки («особистий кабінет») роздрукувати квитанцію на сплату вартості послуг для проведення пробного ЗНО;
  • на основі цієї квитанції здійснити оплату в банківських установах України або в установах інших учасників фінансових послуг;
  • роздрукувати запрошення-перепустку, де вказано час і місце проведення пробного ЗНО.

УВАГА!  Учасником пробного ЗНО зможе стати особа, яка зареєструється для його проходження та здійснить оплату.

Звертаємо увагу на те, що реєстрація для проходження пробного ЗНО не передбачає автоматичної реєстрації для участі в основній сесії зовнішнього незалежного оцінювання.

Після цього впродовж 5-ти робочих днів слід заплатити за участь у пробному тестуванні та перевірити в особистому кабінеті учасника статус заяви. Підтверджує факт реєстрації статус «Оплачена». Останній день приймання платежів - 6 лютого. Кошти, перераховані після цієї дати, не будуть зараховуватись.   Уже після 15 березня в «Особистих кабінетах учасника пробного ЗНО» будуть запрошення-перепустки, у яких вказуватиметься місце та час проведення ЗНО. Це запрошення слід роздрукувати та з ним і з паспортом або свідоцтвом про народження потрібно приходити на пункти пробного тестування.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео