Ростислав Фук

На Тернопільщині поліцейські затримали водія за пропозицію хабаря

Чоловікові загрожує до чотирьох років позбавлення волі

Хабар у розмірі 350 євро та 870 гривень пропонував 49-річний житель Чортківщини поліцейським, щоб відкупитися від адміністративної відповідальності за керування в нетверезому стані. Про це повідомили у відділі комунікації Національної поліції Тернопільської області.

Як ідеться в повідомленні, зупинивши автомобіль «Suzuki» за порушення правил дорожнього руху, поліцейські помітили, що водій перебуває у стані алкогольного сп’яніння. Під час складання адміністративного протоколу чоловік пропонував патрульним гроші. Факт пропозиції неправомірної вигоди задокументувала слідчо-оперативна група, що виїхала на місце події.

Відомості за даним фактом внесли до ЄРДР за частиною 1 статті 369 (пропозиція службовій особі надати їй неправомірну вигоду) Кримінального кодексу України. Це передбачає до чотирьох років позбавлення волі. Окрім того, чоловік нестиме адміністративну відповідальність за керування транспортом у стані алкогольного сп’яніння – стаття 130 КУпАП.

Нагадаємо, 11 травня поліцейські затримали нетверезого водія на Лановеччині, який пропонував їм 100 американських доларів, щоб уникнути відповідальності.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео