Оксана Бучко

За рік середньостатистичний тернополянин з’їдає майже 300 яєць і більше 150 кг картоплі

food-trend

У 2016 р. в області в розрахунку на одну особу спожито 278 шт яєць, 246 кг молокопродуктів, 161 кг овочів та баштанних, 157 кг картоплі, 101 кг хлібних продуктів (хліб та макаронні вироби в перерахунку на борошно, крупи, борошно, бобові), 47 кг м’яса та м’ясних продуктів, 42 кг плодів, ягід та винограду, 30 кг цукру, 12 кг олії, 6 кг рибних продуктів.

У 2016 р. в порівнянні з 2015 р. в області зросло споживання молокопродуктів (на 11 кг) та риби (на 1 кг), проте менше споживали яєць (на 8 шт), хлібних продуктів (на 7 кг) овоче-баштанних культур (на 4 кг), цукру (на 3 кг), м’яса та олії (на 1 кг), повідомляють в Головному управлінні статистики області.

Пересічний мешканець області за рік спожив більше, ніж у середньому по Україні молочних продуктів (на 36 кг), картоплі (на 18 кг), яєць (на 11 шт),  Однак, на Тернопільщині спостерігається нижчий рівень споживання, ніж по країні загалом, таких продуктів як: риба та овоче-баштанні культури (на 3 кг менше), цукор (на 4 кг менше), м'ясо (на 5 кг менше) та фрукти (на 8 кг менше).

Калорійність середньодобового раціону мешканців області в 2016р. становила 2747 ккал, що на 109 ккал менше, ніж у 2015р.

Вибір читачів за тиждень

Відео