За розкрадання працівники області відповідатимуть сповна

1488899537

Заступник прокурора в Тернопільській області повідомив, що розслідування уже завершилося щодо працівників Лісогосподарств області.

Так, наприкінці березня обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за частиною 1 статті 367 КК України щодо лісника Бережанського державного агропромислового підприємства. Його обвинувачують у службовій недбалості, пише vilne.

Під час розслідування встановлено, що працівник лісництва, обіймаючи посаду, що належить до державної лісової охорони, та будучи зобов’язаним здійснювати охорону лісу від незаконних рубок, маючи об’єктивну можливість для забезпечення охорони лісу (зокрема, виявлення ознак незаконних рубок дерев, залучення працівників лісової охорони та правоохоронних органів для припинення самовільних рубок), допустив неналежне виконання своїх службових обов’язків через несумлінне ставлення до них.

Підозрюваний неналежним чином проводив охорону лісу в кварталах, переданих йому під захист, не виявляв лісопорушників та фактів чи ознак вчинення самовільних рубок у лісі. Через це впродовж 2015—2016 років невстановлені досудовим слідством особи здійснили незаконні рубки дерев із заподіянням шкоди лісовому фонду на суму майже 80 тисяч гривень.

Тепер лісник за свої халатні дії відповідатиме перед судом, також він відшкодовуватиме заподіяні збитки.

Крім цього, завершено розслідування ще в одному кримінальному провадженні щодо працівників Бучацького державного лісового господарства. Зокрема, досудовим розслідуванням встановлено, що під час ревізії восени 2016 року на складах цього підприємства виявлено недостачу майже 1000 м куб лісової деревини усіх порід. Завдані збитки сягнули понад 1,2 млн грн.

Кримінальне провадження за частиною 3 статті 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинені за попередньою змовою групою осіб) також скеровано до суду.

Прокуратура області продовжує розслідування в інших кримінальних провадженнях, пов’язаних зі сферою лісогосподарства. Окрім цього, в межах кримінальних проваджень відбуваються перевірки щодо експорту деревини за кордон.

Окрему подяку в обласній прокуратурі висловили громадським активістам, зокрема керівнику Тернопільського осередку ВО «Автомайдан» Ігореві Василіву та координаторові всеукраїнської мережі «Вільні люди» Іванові Ковалику за те, що вони допомагають виявляти незаконні порубки і зловживання у сфері лісового господарства.

Мар’яна БОБРІВЕЦЬ.

Вибір читачів за тиждень

Відео