Віра Олександрович

За що на Тернопільщині відзначили працівника культури, аграрія та освітянина (фото, відео)

Державні нагороди отримали троє жителів Тернопілля під час колегії обласної держадміністрації сьогодні, 31 січня.

Нагадаємо, розглянути на цьому засіданні планували кілька важливих питань. Зокрема, непростою мала бути розмова про стан освоєння коштів у 2018 році на реалізацію проектів соціально-економічного розвитку, що фінансувалися із державного і місцевих бюджетів.

Втім, засідання колегії Тернопільської обласної держадміністрації розпочалося із приємного – вручення державних нагород 3-м краянам: працівнику культури, сільського господарствта і освіти. Державні відзнаки, передбачені Указами Президента України, вручили очільники краю Степан Барна і Віктор Овчарук.

Президія
Президія

Так, за значний особистий внесок у державне будівництво, соціально-економічний, науково-технічний, культурно-освітній розвиток України, вагомі трудові здобутки та високий професіоналізм почесні звання присвоїли:

– Ігорю Тимочку, викладачеві Тернопільського обласного державного музичного училища ім. С. Крушельницької. Він став «Заслуженим працівником культури України»;

– Івану Брощаку, директорові Тернопільської філії державної установи «Інститут охорони ґрунтів України». Він тепер - «Заслужений працівник сільського господарства України»;

- Віктору Островерхову, деканові факультету Тернопільського національного економічного університету. Він отримав звання «Заслужений працівник освіти України».

Окрім того, під час колегії йшлося про фінансову підтримку виробників сільськогосподарської продукції із державного та обласного бюджетів у 2018 році та основні напрямки підтримки сільського господарства області на 2019 рік.

Колегія2
Колегія2

Розглянули учасники засідання і питання «Про стан фінансово-бюджетної дисципліни в області у 2018 році» і «Про підсумки розгляду звернень громадян, що надійшли до обласної державної адміністрації у 2018 р.». Про це на «Терені» читайте згодом.

Фото і відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео