Оксана Бучко

Заборону будівництва котелень на торфі у Тернополі підтвердив суд

котельні, торф, скандал,Тернопільтеплокомуненерго

Припис Держекоінспекції про заборону реалізації у Тернополі проекту будівництва 7-ми котелень на торфі підтвердили у суді. У документі йшлось про зупинення робіт до отримання позитивних висновків після перевірки об’єктів. Такий припис «Тернопільтеплокомуненерго» вважали не обов’язковим для виконання та вирішили  оскаржувати у суді.

- У черговий раз ми отримали підтвердження, що проект реконструкцій котелень геть не враховує інтереси мешканців Тернополя і зроблений халатно, без екологічної оцінки проектної документації, інакше б підстав виграти суд не було, - розповідає тернополянка Юлія Мамчак. - Я особисто проблему бачу в наступному. Згідно Конституції України, зокрема ст 3 людина, її життя і здоров'я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю. А набивання чиїхось бездонних кишень від реалізації небезпечних проектів не можуть ставитися вище прав мешканців на безпечне для життя та здоров’я довкілля. Якщо по- простому, нашим дітям жити в цьому місті, а для того, щоб жили вони довго і були здоровими, про довкілля слід дбати.

Жителі сусідніх із котельнями будинків просять тернополян, які стануть свідками проведення будівельних, монтажних чи земляних робіт, викликати поліцію. Нагадаємо, жителі неодноразово виступали проти будівництва котелень, та їхні вимоги ігнорували.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео