Оксана Бучко

День Конституції тернополяни почали із зборів під котельнею (фото, відео)

DSCN9765

Висловити обурення директору «Тернопільтеплокомуненерго» Андрію Чумаку прийшли жителі міста під майбутню торф’яну котельню на вул. Київська, 3а напередодні Дня Конституції. Але пан Чумак проігнорував таке право тернополян висловлювати думку щодо будівництва поблизу житлових зон.

- Ми не настільки нерозумні істоти, щоб схвалити рішення про забруднення довкілля біля своїх помешкань, - каже тернополянка Лілія Майка. – Але Андрій Чумак без жодних громадських слухань зробив висновок, що ми схвалюємо ініціативу будівництва котелень. У Архбудконтролі нам говорять про дозволи на будівництво. Хоча відстань від котельні до дитячого майданчика – лише 20 м, що не відповідає будівельним нормам. Шкода здоровю стосується усіх тернополян, адже ми живемо не в гетто, а пересуваємось вулицями міста.

DSCN9744
DSCN9744

DSCN9754
DSCN9754

Нагадаємо, у Тернополі будують 7 котелень на торфі. Тернополяни намагались поспілкуватись з паном Чумаком під котельнею на вул. Франка. А на останній сесії міськради депутати пропонували заборонити будівництво і експлуатацію котельні на твердому паливі до винесення позитивних рішень депутатської комісії із питань ЖКГ. Проте, мер був зосереджений на потребі запуску котелень до початку опалювального сезону. Тож попереднє рішення комісії про зупинку будівництва не набрало чинності.

- У даній ситуації громаді важливо продовжувати звертатись до депутатів, які можуть ініціювати розгляд питання у сесійній залі, - говорить голова комісії із питань ЖКГ Іван Сороколіт . – Адже громада має право сказати «ні», навіть якщо усі папери є добрими. Тому потрібно співпрацювати із якомога більшою кількістю депутатів і вимагати від них реакції на ситуацію.

DSCN9758
DSCN9758

DSCN9760
DSCN9760

DSCN9763
DSCN9763

Протягом зборів люди ставили підписи проти будівництва котелень. Після святкування Дня Конституції у п’ятницю, 29 червня, тернополяни вирішили зібратись під котельнею на вул. Франка із вимогою її закриття.

[embed]https://youtu.be/oAzbVQHNo-I[/embed]

Фото, відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео