Збаражани налагоджують контакти з польською гміною

Збаразький район розвиває співпрацю з польською гміною Надажин Мазовецького воєводства. Згідно із рейтингами економічного розвитку, за рівнем доходів населення вона займає четверте місце у Польщі.

У гміні працюють понад тисячу суб'єктів господарювання, в тому числі філії відомих європейських та світових фірм. Голова Збаразької РДА Анатолій Качка звітує у Фейсбук: «Працюємо на випередження, не чекаючи, що інвестори прийдуть до нас самі, шукаємо їх, пропонуючи вигідні економічні проекти, створюючи в районі сприятливий інвестиційний клімат, популяризуючи туристичні об’єкти… З міським головою Збаража взяв участь в україно-польському форумі органів місцевого самоврядування "Регіональний вимір.

Основна частина заходу відбулася у Львові. Під час зустрічі з польською делегацією на чолі з головою управи гміни Надажина Янушем Гжибом розповів про економічні, туристичні можливості району, проблемні питання органів місцевого самоврядування в контексті майбутньої адмінреформи. Поляки поділилась своїм успішним економічним досвідом. У підсумку домовилися, що восени до Надажина поїде українська делегація уже із конкретними напрацюваннями та пропозиціями від місцевих підприємств та фірм. 
У другій половині дня польські гості здійснили поїздку туристичним маршрутом Тернопіль - Збараж - Вишнівець – Кременець, побували у Збаразькому замку та у Вишнівецькому палаці.

Вибір читачів за тиждень

Відео