Олена Чепіль

Збирають великі суми та купують автівки для військових: як молодь Тернопільщини допомагає ЗСУ (фото)

У громаді купують прилади нічного бачення, військове взуття, плитоноски, тактичні рукавиці, джгути-турнікети та аптечки

З першого дні повномасштабного вторгнення Команда Молодіжного конгресу Зборівської громади працюють, наближаючи нашу перемогу. Молодь спільними зусиллями купує амуніцію, автівки та власноруч возять допомогу в гарячі точки України. Зокрема, вони були на Миколаївщині, Харківщині, Донеччині та Луганщині. 

Про це повідомляють на фейсбук-сторінці громадської організації «Шо там?» 

Щоб ефективно зібрати кошти Зборівська громада організовує розважальні заходи, проводить благодійні футбольні матчі, влаштовує акустичні концерти та ярмарки зі смаколиками. У квітні, аби забезпечувати такий великий обсяг роботи і фінансів, Молодіжний конгрес створив та зареєстрував власний Благодійний фонд «Сила дії молоді». Здебільшого за ці кошти купують прилади нічного бачення, військове взуття, плитоноски, тактичні рукавиці, джгути-турнікети та аптечки. 

Коли запитують: «Чи це страшно?» або «Як ви на це зважилися?», - то, я не знаю, ну, як на це не зважитися? Це найменше, мабуть, що ми можемо зробити. Для всієї нашої команди є надважливою допомога ЗСУ. Ми розуміємо, що завдяки цим людям маємо змогу мати більш-менш спокійне життя,- розповідає президентка Молодіжного конгресу Зборівської громади Леся Голояд. 


Фото з фейсбук-сторінки Молодіжного конгресу Зборівської громади

Вибір читачів за тиждень

Відео