Віра Олександрович

Земля на Тернопільщині обходиться власникам у мільйони гривень

Земля

На розвиток територіальних громад Тернопілля землевласники вже спрямували 275,8 млн грн. І майже 75% цієї суми – внесок юридичних осіб.

Про це повідомили у Відділі пресслужби Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- Упродовж 9-ти місяців платники податків сплатили до місцевих бюджетів Тернопільщини 275 млн 759,7 тис. грн плати за землю, - уточнюють у податковій. – Ця сума перевищила очікувані надходження на 9,8%. Відтак бюджети додатково отримали 24,5 млн грн.

Що цікаво, майже 75% цього платежу – внесок юридичних осіб. Адже вони перерахували із початку цього року 206 млн 374,1 тис. грн плати за землю, що на 13,5% більше, ніж очікували. Тож додаткові надходження від юросіб склали 24,5 млн грн.

- Фізособи поповнили скарбниці місцевих громад, сплативши 69 млн 385,7 тис. грн плати за землю. Порівняно з аналогічним періодом минулого року приріст платежу склав 670,6 тис. грн та плюс 68,1 тис. грн до очікуваних.

У податковій принагідно нагадали: згідно із нормами Податкового кодексу України (ПКУ), власники землі і землекористувачі сплачують плату за землю з дня виникнення права власності або права користування земельною ділянкою.

Фото із відкритих джерел        

Вибір читачів за тиждень

Відео