Анастасія Кисіль

Житель Тернопільщини помер від укусів бджіл

Бджолині укуси викликали у чоловіка анафілактичний шок

Під час збирання меду у Козівській громаді на Тернопільщині бджоли покусали 69-річного пасічника.  Внаслідок алергії, яку спричинили бджолині укуси, чоловік помер. Нещасний випадок стався 20 липня, повідомив Терену речник пресслужби поліції Тернопільщини Сергій Крета.

Лікарів екстреної медичної допомоги до потерпілого викликали родичі. Медики зазначили попередню причину нещастя – анафілактичний шок внаслідок укусу бджіл. Судово-медична експертиза діагноз підтвердила.

За словами двоюрідної сестри чоловіка, вони збирали мед. У якийсь момент, коли брат ніс рамки, йому стало погано і він впав. Швидка, яка приїхала на виклик, констатувала смерть, - йдеться в повідомленні Нацполіції області. 

Родичі стверджують, що чоловік вже не перший рік допомагає доглядати за бджолами й алергії на комах у нього раніше не було.

Даний факт слідчі внесли в ЄРДР згідно зі ст. 115 Кримінального кодексу України з поміткою «природна смерть».

Випадки, коли люди звертаються за медичною допомогою через бджолині укуси зараз є непоодинокими. Це пов’язано з тим, що якраз у цей час сезон збирання меду, повідомила Терену медична директорка Центру швидкої медичної допомоги Ганна Мончак.

Анафілактичний шок – це важкий, загрозливий для життя пацієнта, патологічний стан, що розвивається при контакті організму з деякими чужорідними речовинами (алергенами). Кров накопичується на периферії, артеріальний тиск падає, внутрішні органи та мозок не отримують достатньої кількості кисню, що є основною причиною втрати пацієнтом свідомості. Найчастішими причинами розвитку анафілактичного шоку є укуси комах.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео