Ростислав Фук

Житель Тернопільщини незаконно вирубував дерева на території природного парку

Також чоловік ще й відповідатиме перед законом за хабар, який намагався дати поліцейським, аби ті його відпустили

дрова

Два кримінальні провадження розпочали слідчі щодо жителя Заліщицької громади. 55-річному чоловіку інкримінують незаконну порубку дерев та пропозицію хабаря службовій особі. Про це повідомили у відділі комунікації Національної поліції Тернопільської області.

Під час патрулювання патрульні поліції виявили у лісосмузі чоловіка, який зрізав дерева. Дозвільних документів на порубку у нього не було.

Як виявилося, порубка була здійснена на території, яка належить до природно-заповідного фонду, а саме Національного природного парку «Дністровський каньйон». Розмір завданих збитків встановлюється.

На місці події правопорушник почав пропонувати поліцейським 50 доларів, аби вони його відпустили. Інспектори попередили чоловіка про кримінальну відповідальність за такий вчинок, але це його не зупинило. Факт пропозиції хабаря задокументувала слідчо-оперативна група.

З місця події поліцейські вилучили автомобіль, у який були завантажені зрубані дерева.

Відомості за даними фактами внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 3 статті 246 (незаконна порубка дерев, вчинена на об’єкті природно-заповідного фонду) та частиною 1 статті 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. Триває досудове розслідування.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео