Ростислав Фук

Житель Тернопільщини викликав поліцію, бо забув, де припаркував авто

За словами чоловіка, напередодні він перебував у стані алкогольного сп'яніння

Днями адміністративний протокол за неправдивий виклик спецслужб склали на жителя Чорткова. Про це повідомили у відділі комунікації поліції Тернопільської області.

Чоловік зателефонував на спецлінію «102» та повідомив про викрадення його автомобіля. Прибувши за вказаною адресою, слідчо-оперативна група виявила машину заявника в гаражі.

Як встановили правоохоронці, напередодні чоловік залишив її там сам, але, перебуваючи у стані алкогольного сп'яніння забув про це.

За словами начальниці відділу служби «102» в Тернопільській області Євгенії Іваськів, щодоби на лінію «102» надходить понад 500 повідомлень про різноманітні події, вчинення кримінальних та адміністративних правопорушень. Поліцейські, рятувальники, медики реагують на всі звернення громадян та перевіряють усі звернення. Проте часто люди повідомляють неправдиву інформацію.

За вчинення такого правопорушення відповідно до статті 183 Кодексу України про адміністративні  правопорушення передбачено штраф від 850 до 3400 гривень.

Поспішаючи на повідомлення, яке згодом виявляється неправдивим, працівники екстрених служб затрачають час та зусилля, а в цей момент хтось може по-справжньому потребувати їхньої допомоги. Поліцейські звертаються до громадян бути свідомими та не телефонувати на спецлінію «102» заради розваги чи з завідомо неправдивими повідомленнями, – йдеться в повідомленні.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео