Юлія Пацкаль

Жителі Тернопільщини зможуть отримати зброю, якщо буде наступ з білоруського фронту

Водночас ті автомати та пістолети, які на початку повномасштабної війни правоохоронці роздавали жителям області, вилучають або ж перевіряють умови зберігання

Жителі Тернопільщини зможуть отримати на руки зброю від правоохоронців у разі наступу з Білорусі на захід України. Про це в ефірі телеканалу ІНТБ повідомив начальник Головного управління Національної поліції у Тернопільській області Олександр Богомол. 

Багато ще переживають за білоруський фронт —  буде наступне: хочу сказати громадянам, що в поліцейських підрозділах є достатньо зброї на випадок, якщо, не дай Бог, буде прорив з білоруського фронту. Наприклад, мисливці, представники громадських організацій зможуть отримати  зброю, - зазначив Олександр Богомол.

Водночас ті автомати та пістолети, які на початку повномасштабної війни роздавали жителям області, поліція вилучає, або ж перевіряє умови зберігання. Також за цей час правоохоронці не зафіксували злочинів, які були би вчинені з використанням цієї зброї. 

Ми видали декілька сотень автоматів і пістолетів громадянам, яких ми перевіряли, які психічно-здорові, не мають таких хвороб, які б зашкодили їм користуватися такою зброєю. Жоден ствол не спрацював ні в якихось кримінальних розборках, ні в якомусь негативі. На сьогодні я вам скажу, що Тернопільська область - це спокійний регіон. В нас немає жодного злочину, який би був вчинений з використанням вогнепальної зброї, - відзначив начальник поліції Тернопільщини. 

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео