Ростислав Фук

Жителів Тернопільщини попереджають про шахрайські схеми, пов’язані з продажем дров

Шахраї, зокрема, публікують повідомлення про продаж дров у соцмережах

До збаразьких правоохоронців звернулася жителька громади. Жінка хотіла придбати дрова, а натомість втратила 14 тисяч гривень, повідомляють у відділі комунікації Національної поліції Тернопільської області.

Зі слів потерпілої, в соцмережі вона знайшла оголошення про продаж дров. Зателефонувала за вказаним номером. Слухавку взяла жінка, яка представилася бухгалтеркою підприємства. Розповіла, що вони співпрацюють з лісгоспом і доставляють деревину. Співрозмовниця була настільки переконливою, що жінка повірила їй та перерахувала завдаток за дрова. Проте товар не отримала.

За даним фактом поліцейські відкрили кримінальне провадження за статтею 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Триває розшук.

Працівники поліції вкотре звертаються до жителів області: не довіряйте незнайомцям та не перераховуйте гроші наперед за товар. Оплачуйте товар лише після доставки. Будьте обачними та ретельно перевіряйте інформацію в оголошеннях, шукайте відгуки людей про продавця. Якщо ви стали жертвою шахраїв, невідкладно інформуйте правоохоронні органи, – йдеться в повідомленні.

Читайте також: Хотів купити зарядну станцію: житель Тернопільщини втратив кошти через інтернет-шахраїв

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео