Ростислав Фук

Жителів Тернопільщини просять обмежити використання електроенергії (відео)

Якщо цього не зробити, слід готуватися до тимчасових відключень, кажуть у Тернопільській обласній військовій адміністрації

світло

У зв’язку з тим, що ворог зруйнував генеруючі об’єкти енергетики 19 жовтня, жителів усіх областей України просять зменшити користування електроенергією. Про це повідомили на сторінці Тернопільської обласної військової адміністрації.

Відповідно до розпорядження головного диспетчера Західного регіону «Укренерго», сьогодні, 20 жовтня на Тернопільщині запровадили графік обмеження споживання електричної енергії та графік обмеження потужності для промислових споживачів.
Тих промислових споживачів, яких внесли до графіку, уже повідомили про ситуацію. Вони вже дотримуються доведених обсягів зниження.
 
Для побутових споживачів Тернопільщини на разі немає вказівки застосовувати графіки обмеження електроенергії. Все залежатиме від того, чи вистачатиме зекономленої електроенергії.

Починаючи із 7:00 до 23:00 години необхідно мінімізувати користування електроенергією. Це стосується жителів УСІХ областей країни. Якщо цього не зробити, слід готуватися до тимчасових відключень, – йдеться в повідомленні.

Також, відсьогодні, 20 жовтня в містах буде обмежене використання вуличного освітлення.

Як повідомив у своєму телеграм-каналі міський голова Тернополя Сергій Надал, ймовірне відключення тролейбусної мережі.

На сайті Міністерства енергетики можна знайти посилання на сайти операторів мереж, які публікують оголошення про застосування обмежень споживачів: https://mev.gov.ua/storinka/kontakty-postachalnykiv...

Це вимушений крок. З 10 жовтня українська енергосистема зазнала атак ворога більших, ніж за 8 місяців війни. Після атаки 10 жовтня ми відновили енергопостачання за 2 дні. З 13 жовтня диспетчерський центр «Укренерго» не застосовував графіків примусових обмежень. 19 жовтня ворог, який не може конкурувати на полі бою з ЗСУ, знову атакував цивільну енергетичну інфраструктуру. Тому завтра ми можемо застосувати контрольовані прораховані обмеження споживачів, які ми маємо здійснити, щоб система працювала збалансовано, – кажуть у пресслужбі Укренерго

Також просять подбати про те, щоб були заряджені телефони, павербанки, запас води, ліхтарики і батарейки до них.

Фото з відкритих джерел, відео 1+1

Вибір читачів за тиждень

Відео