Ростислав Фук

Жителів Тернопільщини просять підтримати петицію про присвоєння Героя України загиблому військовому Валерію Дорохову

Валерій загинув 17 квітня під час штурму позицій ворога у селі Павлівка Донецької області

Підписати петицію про присвоєння звання Героя України (посмертно) випускнику Західноукраїнського національного університету Валерію Дорохову просять усіх небайдужих. Про це повідомили на сайті навчального закладу.

Військовослужбовець, лейтенант 68-Ї окремої єгерської бригади Збройних сил України Валерій Дорохов народився 21 червня 1991 року в Тернополі, у 2008 році вступив до юридичного факультету класичного університету Тернополя, був старостою, очолював молодіжний правовий гурток, брав активну участь у громадському та волонтерському житті факультету та університету.

З початком повномаштабного російського вторгнення, Валерій, залишивши роботу, маму, друзів та кохану, мобілізувався та обійняв посаду командира взводу роти охорони Тернопільського міського територіального центру комплектування. Згодом був переведений у бойову бригаду командиром взводу.

Побратими Валерія зазначали, що він був справжнім прикладом офіцера та надзвичайно світлою людиною, щирий, добрий, люблячий син, справжній друг, справедливий та відданий патріот своєї країни.

Нагадаємо, вірний військовій присязі, проявивши стійкість та мужність, Валерій загинув 17 квітня під час штурму позицій ворога у селі Павлівка Донецької області.

Валерій віддав своє життя заради перемоги у боротьбі за нашу свободу! У своїх останніх роздумах він зазначав: «Я йду шляхом правильних моральних цінностей, усвідомлюючи, що ціна шляху інколи занадто велика, ніж очевидно простого вибору», – йдеться в повідомленні.

Посилання на петицію: https://petition.president.gov.ua/petition/193882

Необхідно зайти за вказаним посиланням, авторизуватися і, слідуючи інструкціям сайту, підписатися.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео