Тамара Коблик

Готував ракетний удар по електропідстанціях: жителя Тернопільщини підозрюють у державній зраді

Чоловіка затримали після того, які він забрав в обумовленому місці 5000 грн винагороди за свої «послуги»

Здавав ворогу розташування об’єктів енергетичної інфраструктури – на Тернопільщині місцевого жителя підозрюють у держзраді. Про це повідомили у пресслужбі Тернопільської обласної прокуратури.

За процесуального керівництва прокурорів Тернопільської обласної прокуратури жителю одного з районів Тернопільщини повідомлено про підозру у державній зраді в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, 20-річний підозрюваний за винагороду співпрацював зі спецслужбами держави-агресора. Він надавав ворогові інформацію про розташування і характеристики об’єктів енергетичної інфраструктури у Тернопільській та сусідній області. 

Його затримали оперативники Управління СБУ в Тернопільській області після того, які він забрав в обумовленому місці 5000 грн винагороди за свої «послуги».

Перед цим чоловік сфотографував 2 об'єкти енергетики у м. Тернополі й переслав ці фото співробітнику спецслужби РФ.

За інформацією СБУ, затриманий готував ракетний удар по електропідстанціях на заході України. Підозрювний - мешканець Кременецького району, якого російська спецслужба завербувала після початку повномасштабного вторгнення.

У поле зору агресора потрапив через свої прокремлівські погляди, які неодноразово оприлюднював через соцмережі.

Для виконання ворожих завдань агент об’їжджав місцевість, встановлював місцезнаходження українських енергооб’єктів та фіксував їхні координати.

Як комунікацію з фсб використовував спеціально створений Телеграм-канал.

Під час обшуку у зловмисника вилучено телефон із доказами його розвідувально-підривної діяльності на користь країни-агресора.

Підозрюваному обрано запобіжний захід - тримання  під вартою без права внесення застави.

Триває розслідування, що здійснюють слідчі Управління СБУ в Тернопільській області.

Фото пресслужби Тернопільської обласної прокуратури

Вибір читачів за тиждень

Відео