Тамара Коблик

Жителя Тернопільщини судитимуть за невиконання постанови суду

Сів за кермо, хоча був позбавлений на рік права керувати автомобілем – житель Микулинецької територіальної громади постане перед судом

Прокурори Теребовлянської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт щодо мешканця с. Струсів Микулинецької територіальної громади, який не виконуючи постанови суду, продовжував їздити за кермом транспортного засобу (ч. 1 ст. 382 КК України - Невиконання судового рішення). Про це повідомили у пресслужбі Тернопільської обласної прокуратури. 

За даними слідства, постановою Теребовлянського районного суду, яка набрала законної сили, жителя Теребовлянщини визнано винним у вчиненні правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП, та накладено адміністративне стягнення – 17 000 грн штрафу з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 1 рік.

Проте чоловік не лише ігнорував постанову суду, але їздив за кермом, порушуючи ПДР, за що його неодноразово зупиняли патрульні поліціянти та притягували до адміністративної відповідальності. Тепер суд визначатиме нове покарання для порушника.

Довідково: Відповідно до чинного законодавства, умисне невиконання вироку, рішення, ухвали, постанови суду, що набрали законної сили, або перешкоджання їх виконанню, карається штрафом або 3-річним позбавленням волі.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео