Олена Чепіль

«Життя переселенське»: у Тернополі показали виставу зі спогадами маріупольців (фото)

Актори зі сцени розповіли про життя вимушених переселенців, їх історії виїзду з блокади, небезпеку і труднощі по дорозі

Виставу театру авторської п'єси Conception, яка створена маріупольськими акторами, показували на малій сцені драматичного театру у Тернополі 7 квітня. Актори вистави “Життя переселенське” зі сцени розповіли про життя маріупольців, їх історії виїзду з блокади, про небезпеку, труднощі та непередбачені ситуації по дорозі до вільної від агресорів території.

До організації проведення вистави долучилися й працівники тернопільського центру “ЯМаріуполь”.

Ми допомагали акторам з проживанням й місцем для проведення вистави. Хотіли показати тернополянам короткі епізоди з життя маріупольців. Незважаючи на захоплене місто, жителі Маріуполя не здалися й наважилися на виїзд. Гасло цієї п’єси — “втративши все, не втратити себе”, - розповідає керівник центру “ЯМаріуполь” у Тернополі Костянтин Карцев.

Автором п’єси є Олексій Гнатюк. У виставі він використовує документальні матеріали, листи, щоденники свідків та учасників подій - серед яких і самі актори. 

Глядачі, які були на виставі, плакали. Адже далеко не кожен усвідомлює те, що ми пережили. Тривалість україномовної вистави — година, — розповідає Костянтин Карцев. 

Потужна мистецька подія об'єднує та демонструє справжню жагу маріупольців до свободи та вірність Україні, додає співрозмовник. 

Фото надані Костянтином Карцевим 

Вибір читачів за тиждень

Відео