Орест Сарматський

Журналісти з Тернопільщини перемогли у всеукраїнському конкурсі (фото)

Заставка111

Колектив газети «Новини Шумщини» став одним із переможців всеукраїнського конкурсу «Журналісти проти епідемії».

Премію присуджено за добірку матеріалів про життя в умовах надзвичайної ситуації у Шумському районі.

Як повідомляє Національна спілка журналістів України, українські журналісти не стоять осторонь проблеми CОVID-19, а навпаки – працюють ще активніше. Про це засвідчив вже той факт, що на конкурс було надіслано близько 200 робіт/заявок з усіх регіонів України.  Конкурсному журі довелося добряче попрацювати, щоб ознайомитися з дуже цікавими і неординарними матеріалами з Донеччини й Тернопілля, Полтавщини та Кропивницького, багатьох інших областей нашої країни. Серед учасників конкурсу були колеги як із всеукраїнських, так і локальних ЗМІ, у ньому взяли участь як радіо, телебачення, газети, так і on line-медіа.

– Конкурсні роботи переконливо засвідчили: українські журналісти, опинившись на передовій боротьби з коронавірусом, гідно сприйняли непростий виклик. Колеги не просто з перших днів забезпечили читачів, слухачів, глядачів актуальною і оперативною інформацією. Чимало редакційних колективів долучилися до благодійності, конкретними власними проєктами допомагали медикам, освітянам, соціально незахищеним землякам. І це при тому, що сама медійна галузь у результаті карантинних обмежень надзвичайно страждає економічно. Наші колеги своїми конкретними матеріалами, громадянськими акціями ще раз доказали: журналісти важливі! – зазначив, вітаючи переможців, голова НСЖУ, член виконкому Європейської федерації журналістів Сергій Томіленко.

А переможці розповіли про свої проєкти, поділилися своїми думками, підкреслюючи, що саме журналісти стають у складний час рушійною силою не тільки інформування найширших верств населення, але й їхньою підтримкою.

1605621911735 (Copy)
1605621911735 (Copy)

1605622084377 (Copy)
1605622084377 (Copy)

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео