Житель Ланівців проявив милосердя та втратив кошти

59d748c8a5e913290374
Двоє неповнолітніх віком приблизно 15 та 10 років постукали у двері 84-річного пенсіонера та попросили напитися води для мами, мовляв вона погано себе почуває. Господар пішов до кухні набирати води, а діти пішли за ним.
Як з’ясувалося згодом, вони розмовами відволікали чоловіка, а тим часом зловмисниця обнишпорила добре відомі злодіям сховки. У кишені піджака в шафі знайшла гроші та викрала їх. Коли ж уся родина покинула помешкання, потерпілий помітив привідчинені двері шафи. Він перевірив сховок і жахнувся - зникли 12 тисяч гривень. Довелося телефонувати в поліцію.
Правоохоронці встановлюють особу злодійки та вкотре застерігають: не впускайте до свого помешкання чужинців! Часто навіть банальне прохання напитися води закінчується втратою коштів.
Злодії діють згуртовано: допоки одні відволікають увагу господарів, інші шукають цінне майно та гроші.
Люди похилого віку продовжують ховати заощадження у одязі, в шафі, під матрацом чи під скатертиною на столі, а саме ці сховки крадії перевіряють в першу чергу.
Застережіть своїх родичів та знайомих похилого віку. Розкажіть їм про такі випадки, попередьте про типові шахрайства: обмін валют, перевірка лічильників, заміна старих купюр на нові, продаж товару та інші.
Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео