Віра Олександрович

Жителі Тернопільщини суттєво зекономили на сплаті за навчання

Звіт_перевірка

Податковою знижкою вже скористалися понад 3 000 жителів Тернопільщини. Левова частка із них – суттєво зменшили свої витрати на навчання.

Про це повідомили у Секторі комунікацій Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

– Із початку цього року 3 002 жителі Тернопільської області подали декларації про майновий стан до фіскальних органів, аби скористатися своїм правом на податкову знижку, – кажуть у податковій. – Усі ці люди задекларували 39,9 млн грн витрат. Порівняно із відповідним торішнім періодом кількість декларантів зросла на 308 осіб, а сума витрат збільшилась на 9,9 млн грн.

Більшість жителів регіону, а це – 2 644 (88,1%) особи – подали декларації для отримання податкової знижки у зв’язку із понесеними витратами на навчання – своїх дітей або й власне.

– Про сплату страхових внесків за договорами довгострокового страхування життя заявили лише 306 декларантів, – уточнюють у податковій. – Сплата відсотків за іпотечними кредитами стала підставою для податкової знижки 29 мешканців Тернопілля.

Понесені витрати на оплату допоміжних репродуктивних технологій та усиновлення дітей і витрати у зв’язку із переобладнанням транспортних засобів дали право на податкову знижку, відповідно, 15 і 6 декларантам.

– Ще двоє осіб задекларували витрати на сплату видатків на будівництво (придбання) доступного житла, – додають у податковій. – За наслідками перерахунків, усім цим громадянам нарахували до повернення 6,9 млн грн податку на доходи фізичних осіб (ПДФО). Причому трохи більше 42%, а це – 2,9 млн грн визначеної до відшкодування суми уже повернули декларантам.

Нагадаємо, деклараційна кампанія триває із 1 січня до 2 травня кожного звітного року. Проте громадяни, які бажають скористатися своїм правом на податкову знижку, можуть подати декларацію впродовж року.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео