Оксана Бучко

Жителі Тернопільщини віддали шахраям понад 40 тисяч гривень

195840104_3983792781742454_8380832608971933259_n

Довірою жителів Тернопільщини вкотре скористались шахраї. Двоє мешканців віддали 40 тисяч гривень, виконавши вказівки по телефону. Адже додзвонювачі переконали власників карткових рахунків, що електронні гаманці краян – у небезпеці.

Так, шахраї представились співробітниками фінансових установ та запевняли, що слід уточнити номер рахунку та персональні дані. Як тільки громадяни зазначали інформацію, їм приходило сповіщення про зняття готівки.  Жителька Бережанщини втратила понад 37 000 гривень, а тернополянка майже 5000 гривень, повідомляє поліція області.

Відомості про події правоохоронці внесли в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до статті 190 Кримінального кодексу України.

Поліцейські вкотре наголошують тернополянам бути уважними та пам’ятати: працівники банку не телефонують клієнтам, щоб дізнатися інформацію про пароль та особисті дані. У разі такої ситуації і коли названий працівник дзвонить зі звичайного номера мобільного телефону, завершуйте розмову і передзвоніть на гарячу лінію фінустанови та уточніть деталі. Ніколи нікому не треба повідомляти свої персональні дані телефоном. Особливо це стосується цифрових кодів з SMS-повідомлень банку, puk-кодів з картки.

Також варто уважніше ставитись до особистих даних у соціальних мережах. Небезпечну інформацію краще видалити.

Ніколи і ні за яких умов не виконуйте у банкоматі дії, які вам диктує по телефону незнайомець. Якщо підозрюєте шахрайство – блокуйте свій рахунок.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео