Віра Олександрович

Жителі Тернопільщини втішили головного податківця Михайла Яцину

податок

На підтримку українського війська жителі Тернопільщини вже перерахували із легальних доходів майже 232,8 млн грн. І ця сума значно перевищує торішні надходження.

Про це повідомили у Секторі інформаційної взаємодії Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- Майже 232,8 млн грн військового збору спрямували на потреби армії платники податків з Тернопільщини упродовж 8-ми місяців цього року, – каже начальник Головного управління ДПС в області Михайло Яцина. - Надходження перевищили сплату за період січень-серпень 2020-го аж на 43,8 млн грн, або «плюс» 23,2%. 

Лише у серпні краяни перерахували до державної скарбниці 32,1 млн грн «патріотичного» збору. Приріст до рівня торішніх надходжень склав 6,8 млн грн, або 26,2%.

- Військовий збір запровадили в Україні з серпня 2014 року як додаткове джерело фінансування і підтримки армії, - додає очільник податкової служби Тернопілля. - Ставка цього платежу - 1,5% доходів, що підлягають оподаткуванню. 

Нагадаємо, платниками військового збору є фізичні особи-резиденти та нерезиденти, які отримують доходи в Україні. Відповідальними за нарахування збору до бюджету є роботодавці, що нараховують доходи у вигляді зарплати на користь платника податків. 

- Варто пам’ятати, що сплата військового збору – це посильний внесок кожного громадянина для підтримання обороноздатності української армії та встановлення миру в нашій країні, – підсумовує Михайло Яцина. 

До слова, нещодавно він розповів, скільки коштів вже отримали територіальні громади Тернопільщини. 

Фото надане Сектором інформаційної взаємодії Головного управління ДПС в області

Вибір читачів за тиждень

Відео