Віра Олександрович

Жителям Тернопільщини вже повернули майже 10 мільйонів

Гроші

Декларантам на Тернопільщині вже повернули 9,4 млн грн. Повна сума становить 10,7 млн грн податку на доходи фізичних осіб.

Про це повідомили у Секторі комунікацій Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- Із початку цього року 4 709 жителів Тернопільської області подали декларації про майновий стан до податкових органів, аби скористатися своїм правом на податкову знижку, - стверджують у податковій. - Вони задекларували 62 млн грн витрат.

У порівнянні з відповідним торішнім періодом кількість декларантів зросла на 293 особи, а сума витрат збільшилась на 12 млн грн.

- Більшість наших краян, а це 4 089 (87%) – подали декларації для отримання податкової знижки у зв’язку із понесеними витратами на навчання, - кажуть податківці. - Про сплату страхових внесків за договорами довгострокового страхування життя заявили 542 декларанти.

Сплата відсотків за іпотечними кредитами стала підставою для податкової знижки 44 краян. Понесені витрати на оплату допоміжних репродуктивних технологій та усиновлення дітей і витрати у зв’язку з переобладнанням транспортних засобів дали право на податкову знижку 19 і 8 декларантам, відповідно.

- Ще четверо осіб задекларували витрати на сплату видатків на будівництво (придбання) доступного житла, - додають у податковій. - За наслідками перерахунків, цим громадянам нарахували до повернення 10,7 млн грн податку на доходи фізичних осіб (ПДФО). Понад 88%, а це - 9,4 млн грн визначеної до відшкодування суми вже повернули декларантам.

Нагадаємо, деклараційна кампанія триває з 1 січня до 1 травня звітного року. Проте громадяни, які бажають скористатися правом на податкову знижку, можуть подати декларацію упродовж року.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео