Зловмисники із Тернопільщини готуються до крадіжок?

крадіжка

Правоохоронці відзвітували за рік роботи, та попередили тернополян як вберегти своє житло від злодіїв.

За минулий 2017 рік на території області трапилося 276 квартирних грабунків, з них розкрили всього 100 справ. Цього року уже обікрали 30 мешканців Тернопільської області , знайшли поки тільки 13 зловмисників.

Працівники кримінальної поліції у минулому році затримали вісім груп квартирних злодіїв з числа “гастролерів”. Серед них – мешканці Київської, Львівської, Хмельницької областей та громадяни Грузії.

Натомість правоохоронці попереджають, що злочинці, які намагаються обікрасти квартиру, ретельно готуються до злочину.

За пару днів, а то і місяців, зловмисники спостерігають коли і хто буває у квартирі, коли у помешканні немає нікого. До того ж злодії можуть опитувати сусідів, під виглядом соціальних працівників, коли хтось з мешканців квартири повертається додому.

Якщо помешкання на 1 поверсі, то злочинці можуть кидати камінці у вікно. Якщо ніхто не вийшов, значить вдома нікого немає, можна залазити у помешкання.

Правоохоронці радять облаштувати квартиру спеціальною сигналізацією, тобто укласти договір зі службою охорони. Гроші та цінності варто тримати у сейфі, а сейф бажано, щоб знаходився у сітні, чи в підлозі.

Якщо помешкання знаходиться на першому поверсі варто потурбуватися про решітки на вікнах.

До того ж не варто розповідати про свою відпустку приміром усім друзям та знайомим, адже зрозуміло, що на час вашої відсутності в квартирі нікого не буде, попереджають правоохоронці.

Вибір читачів за тиждень

Відео