Ростислав Фук

«Змогли зберегти життя»: здобутки тернопільських хірургів відзначили у МОЗ (фото)

Це стало можливим завдяки закупівлі надсучасного обладнання

Нещодавно на базі Тернопільської обласної клінічної психоневрологічної лікарні відкрили Центр ендоваскулярної нейрорентгенохірургії. Це стало можливим завдяки закупівлі надсучасного обладнання, зокрема ангіографа, який дозволяє діагностувати патології судин головного мозку, повідомляють у пресслужбі Міністерства охорони здоров’я України.

Місцеві медики вже рятують життя та проводять операції. Так, днями провели церебральну субстракційну ангіографію для пацієнта з геморагічним інсультом. У ході операції змогли діагностувати аневризму, а відповідно – зберегли життя. Особливо приємно говорити про здобутки системи охорони здоровʼя не тільки на центральному, а й на регіональному рівні, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, першу операцію на судинах головного мозку із застосуванням ангіографічної рентгенівської системи Artis One провели медики у Тернопільській обласній клінічній психоневрологічній лікарні 7 грудня. Вартість обладнання – близько 9 млн грн. Його придбали за сприяння Міністерства охорони здоров'я України.

Фото МОЗ

Вибір читачів за тиждень

Відео