Віра Олександрович

Знайшлися гроші на ремонт дороги до рідного села голови Тернопільської держадміністрації (фото)

Дуже важливі зміни до обласного бюджету на 2018 рік затвердили на сесії Тернопільської обласної ради вчора, 6 листопада.

Нагадаємо, тривало це засідання трохи більше 6-ти годин. Причому депутати погодилися працювати без перерви і врешті встигли розглянути понад 100 питань. Частину пунктів порядку денного перенесли на наступне засідання 10-ї сесії.

Сесія1
Сесія1

Що такого важливого у змінах до кошторису-2018? Зокрема, ними передбачили кошти на співфінансування інвестиційних проектів, які реалізують за рахунок грошей із Фонду регіонального розвитку. Тож уже точно відомо, що будівництво середньої загальноосвітньої  школи І-ІІІ ступенів на 24 класи (600 учнів – прим.), що на вул. Микулинецькій в смт Велика Березовиця Тернопільського району, – цілком реальне. На нього виділили аж 2 млн 500 тис. грн із місцевої казни.

Окрім того, на капітальний ремонт водолікувального відділення Товстенської районної комунальної лікарні, що на вулиці Робітничій, 1 у селищі Товсте Заліщицького району виділили 607, 15 тис. грн. На завершення будівництва спортивного залу, що на вул. Залізничній у Чорткові, передбачили 1 млн 400 тис. грн.

Депутати7
Депутати7

Є й інші цікаві проекти. Так, на капітальний ремонт автомобільної дороги Борщів-Заліщики до села Винятинці Заліщицького району надійде 600 тис. грн. Протяжність цього шляху – 1,5 км. Натомість на капітальний ремонт районної автодороги загального користування місцевого значення Чортківського району – С-201601 Нагірянка-Шупарка, точніше – ділянки Улашківці-Нагірянка біля хутора Жмиків – виділили 500 тис. грн. Варто нагадати, що це – шлях біля рідного села очільника Тернопільської ОДА Степана Барни, а також – його брата-нардепа Олега Барни.

Президія3
Президія3

Також того дня депутати затвердили звіт про виконання обласного бюджету за 9 місяців. Не всі цифри їх втішили, але загальний «фон» видався оптимістичним. Про те, що відбувалося на засіданні, читайте також ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео